A fentrol.hu hivatalos blogja.

500 pont két hónap alatt?

2015/10/01. - írta: KrisztianTakacs

Az eddig feltöltött 87.828. db kép majdnem 10 %-át, több mint 8.000 képet igazítottak a helyükre a fentrol.hu látogatói. Ezzel nagyban elősegítették a hibás elhelyezkedésű légifelvételek beazonosítását, könnyítették a képek böngészését.

A légifelvételeket, a fentrol.hu oldalra való belépés után, a szerkesztés menüpontra kattintva lehet helyreigazítani. A georeferálás folyamatának lépéseit (a kép elmozgatását, elforgatását, valamint méretarányának változtatását) mutatja az alábbi animáció. Erről korábban már írtunk.

georef_anim_selective_no_dither_150szin_lossy11.gifLégifelvétel szerkesztése

Az egyes képek szerkesztéséért, annak helyreigazításának nehézségi foka, avagy a kép elhelyezkedése bizonytalanságának függvényében a szerkesztésért 1-10 pontot lehet kapni.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a FÖMI most határidős pontgyűjtő játékot szervez a georeferálók részére. A játék 2015. október 1-én 0:00 órakor indul és november 30-án 24:00 óráig tart. Akik ebben az időszakban 500-nál több pontot gyűjtenek össze, FÖMI logós tárgyakat tartalmazó ajándékcsomagot kapnak.

A játékban való részvétel feltételei és pontos szabályai itt olvashatók. A játékba a megadott időszakon belül bármikor be lehet kapcsolódni, soha nem késő elkezdeni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fentrol.blog.hu/api/trackback/id/tr117849806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása