A fentrol.hu hivatalos blogja.

Újabb pontgyűjtő játék indul!

2016/04/01. - írta: KrisztianTakacs

A tavaly ősszel meghirdetett képszerkesztő játék sikeresen zárult. Azóta újabb képekkel, köztük sok színes légifelvétellel bővült a fentrol.hu oldal.

1989_0064_1491.jpg

A jelenleg feltöltött 96.424 db felvétel már több mint 14%-át, azaz 13.691 képet georeferáltak a felhasználók. Ez nagyban elősegíti a hibás elhelyezkedésű légifelvételek beazonosítását, könnyíti a képek böngészését.

Az új játék 2016. április 1-én 0:00 órakor indul és május 31-én 24:00 óráig tart. Az egyes képek szerkesztéséért, annak helyreigazításának nehézségi foka, avagy a kép elhelyezkedése bizonytalanságának függvényében a szerkesztésért 1-10 pontot lehet kapni. A feltételek megegyeznek a korábbi játékban megadottakkal, azaz akik ebben az időszakban 500-nál több pontot gyűjtenek össze, FÖMI logós tárgyakat tartalmazó ajándékcsomagot kapnak. A legalább 1000 pontot elérő játékosok az ajándékcsomagon túl műhelylátogatást is nyernek a FÖMI székházába, ahol szakmai vezetés mellett bemutatásra kerül a FÖMI Légifilmtára és az archív légifelvételek digitalizálásának jelenleg is folyó munkálatai, ideértve a filmtisztítás érdekességeit és a tényleges szkennelési folyamatot.

A légifelvételeket, a fentrol.hu oldalra való belépés után, a Szerkesztés menüpontra kattintva lehet helyreigazítani. A georeferálás folyamatának lépéseit (a kép elmozgatását, elforgatását, valamint méretarányának változtatását) mutatja az alábbi animáció.

A képek szerkesztésének lehetőségéről korábban már részletesen írtunk.

A játékban való részvétel feltételei és pontos szabályai itt olvashatók. A játékba a megadott időszakon belül bármikor be lehet kapcsolódni, soha nem késő elkezdeni!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fentrol.blog.hu/api/trackback/id/tr128548896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása