A fentrol.hu hivatalos blogja.

Új pontgyűjtő játék 2018. 04.01 – 2018.05.31 között!

2018/04/01. - írta: Takács Krisztián FÖMI

Olvasóink, rendszeres látogatóink bizonyára már várták ezt a bejegyzést, a felhívást tavaszi játékunkra. Jelenleg 117 794 db archív légifelvétel érhető el a fentrol.hu oldalon és ezen felvételek egyharmadát az oldal látogatói igazították a helyükre, nagyban elősegítve ezzel a képek beazonosítását, böngészését.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a BFKH Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztálya újabb pontgyűjtő játékot szervez a georeferálók részére. A játék 2018. április 1. 00:00 órától – 2018. május 31. 24:00 óráig tart. Akik ebben az időszakban 150 vagy annál több képet igazítanak helyre, műhelylátogatást nyernek a főosztály székházába, ahol szakmai vezetés mellett bemutatásra kerül a Légifilmtár és az archív légifelvételek digitalizálásának jelenleg is folyó munkálatai, ideértve a filmtisztítás érdekességeit és a tényleges szkennelési folyamatot. Ezen túlmenően a játék időszaka alatt az első 15 legtöbb pontot gyűjtő játékos ajándékot kap, az első 8 pedig ráadásként szintén részt vehet a műhelylátogatáson.

A légifelvételeket, a fentrol.hu oldalra való belépés után, a szerkesztés menüpontra kattintva lehet helyreigazítani. A georeferálás folyamatának lépéseit (a kép elmozgatását, elforgatását, valamint méretarányának változtatását) mutatja az alábbi animáció. Erről korábban már részletesebben írtunk.

3785e5d36e904b42a4c9fb166f4becab.png

Légifelvétel szerkesztése

Az egyes képek szerkesztéséért, annak helyreigazításának nehézségi foka, avagy a kép elhelyezkedése bizonytalanságának függvényében 1-11 pontot lehet kapni.

A játékban való részvétel feltételei és pontos szabályai itt olvashatók. A játékba a megadott időszakon belül bármikor be lehet kapcsolódni. A játék állásáról félidőben és a játék lezárulta előtti napokban is tájékoztatót teszünk fel ide a blogba.

 

 

Címkék: játék
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://fentrol.blog.hu/api/trackback/id/tr7413781480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.