A fentrol.hu hivatalos blogja.

Új játék új szabállyal a fentrol.hu-n!

2024/06/13. - írta: KrisztianTakacs

Meglepetéssel ünnepli 10. évfordulóját a Digitális Légifelvétel Archívum

Különleges pontgyűjtő játékkal készül 10. évfordulójára a fentrol.hu. A 13. alkalommal megrendezett georeferáló játékban ezúttal a nyeremény és a műhelylátogatásra szóló meghívás eléréséhez szükséges pontszám 500 helyett 350-től indul. Most a választott légifelvétel mellett a nyertes játékosok mindegyike ajándékcsomagot is kap, amelyet személyesen a Bosnyák téri székházba szervezett műhelylátogatáson vehetnek át, ahol mind a légifelvételező kamerával, mind a légifilmtárral, mind a digitalizálásra történő előkészítéssel és a szkenneléssel is megismerkedhetnek.

A Lechner Tudásközpont már ötödik alkalommal rendezi meg a fentrol.hu Digitális Légifelvétel Archívum pontgyűjtő játékát, mely 2024. július 1-én startol és augusztus 31-én ér véget.

A fentrol.hu oldal indulásának 10. évfordulója alkalmából új ajándékokkal és új szabállyal kerül megrendezésre a játék.

A játékban bárki részt vehet, aki regisztrál az oldalon és a feltöltött, de még nem pontosan a helyükre illesztett légifelvételek térbeli helyzetét kiigazítja, szerkeszti. A legalább 350 pontot összegyűjtő játékosokat műhelylátogatásra invitáljuk, ahol ezúttal az általuk választott, nyomtatott légifelvétel mellett ajándékcsomagot is kapnak.

A pontgyűjtő játékban való részvételhez a fentrol.hu oldalra való belépés után, a légifelvételek oldalán a szerkesztés menüpontra kattintva kell megkezdeni a képek térbeli helyreigazítását, melyért azok nehézségi foka, avagy a kép elhelyezkedése bizonytalanságának függvényében 1-10 pontot lehet kapni. A georeferálás folyamatának lépéseit (a kép elmozgatását, elforgatását, valamint méretarányának változtatását) az alábbi animáció mutatja be. A további részletekért a fentrol.blog.hu-ra érdemes ellátogatni.

001.jpg

Légifelvétel szerkesztése

Az eddig feltöltött 234 730 db kép 44 %-át, több mint 100 000 képet igazítottak a helyükre a fentrol.hu látogatói. Ezzel nagyban elősegítették a pontatlan elhelyezkedésű légifelvételek beazonosítását, könnyítették a képek böngészését.

bemutato.JPG

A soron következő játék 2024. július 1-én 0:00 órakor indul és augusztus 31-én 24:00 óráig tart. A játék során a legalább 350 pontot elérő játékos a műhelylátogatáson és az ajándékcsomagon túl, egy általa választott, a fentrol.hu-n elérhető archív légifelvételt vagy légifelvétel részletet kap ajándékba maximum 90 cm x 90 cm méretben nyomtatva. A műhelylátogatás a Lechner Tudásközpont Bosnyák téri székházában kerül megrendezésre – várhatóan 2024. szeptemberében.

A játékban való részvétel feltételei és pontos szabályai itt olvashatók. A játékba a megadott időszakon belül bármikor be lehet kapcsolódni, soha nem késő elkezdeni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fentrol.blog.hu/api/trackback/id/tr618427349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása