A fentrol.hu hivatalos blogja.

Toplistások a Filmtárban

2015/09/11. - írta: KrisztianTakacs

A fentrol.hu működésének egyéves születésnapját érdekes képek kigyűjtésével, különleges képpárok kialakításával ünnepeltük, melyeket júliusi bejegyzésünkben Önökkel is megosztottunk. Az egyéves évforduló további emlékezetes eseménye, hogy vendégségbe invitáltuk a georeferálók Toplistájának élén állókat.

Kétórás program keretében bemutattuk az Földmérési és Távérzékelési Intézet (FÖMI) széleskörű tevékenységét, a Digitális Légifelvétel Archívum (DLA) projekt sikereit. Szakmai vezetés mellett kitárultak a FÖMI Légifilmtárának kapui, bemutatásra kerültek az archív analóg felvételeket őrző mappák és tekercsek, repülési vázlatok, rajzok, kéziratok.

img_2691.JPG

Látogatás a Légifilmtárban

 

img_2703.JPG

Filmtekercs bemutatása

 

img_2710.JPG

Mit láthatunk egy repülési vázrajzon?

 

A múltidéző látogatás után a vendégek bepillantást nyerhettek az archív légifelvételek digitalizálásának jelenleg is folyó munkáiba. Megismerhették a filmtisztítás és a szkennelés kulisszatitkait és találkoztak az ott dolgozó kollégákkal.

img_2720.JPG

Maszk eltávolítása egy légifelvételről

 

img_2737.JPG

Szkennelés beállítása

 

img_2746.JPG

Betekintés a Leica DSW 700 szkennerbe

 

Végezetül, elismerve és megköszönve szorgalmukat a georeferálások terén, ajándékcsomaggal kedveskedtünk, remélve, hogy továbbra is aktív közreműködők maradnak a fentrol.hu képeinek szerkesztésében.

 

Szöveg: Turcsánné Tóth Zsuzsanna

Képek: Rehorovics Gyula

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fentrol.blog.hu/api/trackback/id/tr517777914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása